• Art Eindhoven 2015

  25 april 2015

   

  De dag van vertrek naar nederland was spannend. Special delivery, komt het wel aan op de juiste plek en zoja in welke staat? Al bij het inchecken krijg ik veel interesse uit de rij wachtenden, men is blijkbaar benieuwd wat er nou toch in die grote kartonnen doos en rol zit. Ik maak hier gebruik van om mijn verhaal te doen, een perfecte voorbereiding voor de beurs. Bij aankomst snel nasr Tilburg wasr mijn steun en toeverlaat me haar huis 'leent' om de zooi van thuis te ordenen en in te lijsten. 

  Last moment besluit ik twee doeken bij Pien Prent mooi in te lijsten, kosten gaan voor de baten uit besluit ik in een opgewekte bui. Het resultaat is verbluffend, de lijst betekent een meerwaarde voor het totaal en ik krijg er zin in. Vrijdag gaan we de stand opbouwen en zaterdag is het dan zover. Ik ben er klaar voor en heb megaveel zin om reacties te horen na al dat harde werken. 

  Met in totaal 11 verkochte doeken en maar liefst 7 opdrachten sluit ik Art Eindhoven boven verwachting positief af.  Ik ben op de goede weg en de commissies blijken een schot in de roos. Geen portretten maar ik bied gepersonificeerde symboliek op maat.  Zeer tevreden vertrek in huiswaards en verheug me op wat komen gaat. Het uitwerken van de opdrachten zet mijn fantasie op full blast. En dan ga ik me voorbereiden op mijn volgende expo ADAF( zie info exposities) 

  Zal ik mezelf uitdagen met derlname aan de van Gogh schilderwedstrijd?? Jazeker weten!!

   

  Lees meer >> | 1361 keer bekeken

 • Voorbereidingen voor mijn eerste beursgang

  8 april 2015

   

  Na een jaar meer dan full time te hebben geschilderd heb ik alles op 'hold' gezet om me voor te bereiden voor mijn eerste expositie op Art Eindhoven. Inmiddels is de basis van mijn extosite goedgekeurd en online te bekijken. Uitbreiding en layout ervan komen na Art Eindhoven aan de beurt. Check,

  Visitekaartjes online ontworpen en besteld. Daarbij heb ik gebruik gemaakt van allerlei online tips van Amerikaanse Art goeroes. Liefst zien ze een foto van jezelf ( iets te exhibitionistisch voor mij) op de voorkant, ik heb gekozen voor drie van mijn werken zodat bezoekers later kunnen zien wat je te bieden hebt. Goede tip vond ik om de achterkant deels blanco te laten voor notities. Ik gebruik hem ook om te wijzen op mijn volgende expo, in dit geval de Annual Dutch Art Fair (ADAF) eind september. 

  Omdat ik in Spanje woon heb ik dit keer alles op ongespannen canvas geschilderd of op houten paneeltjes  de transportkosten te beperken. Paneeltjes gaan plat in extra koffer en canvas opgerold in een kartonnen buis. Dit betekent echter wel dat alles in Nederland moet worden verlijmd op paneel en worden ingelijst. Welke lijst, wel of niet een pass partout, kleuren, alles zeer bepalend voor de presentatie. Goddank kreeg ik gisteren geweldige adviezen van Loni Olfers die in Marbella de Red Pinguin Galerie runt. Een 'die hard' in het vak en een geweldige persoonlijkheid! Ook het vaststellen van de prijzen is gebeurd. 

  Kortom er komt heel wat kijken bij een expositie in eigen beheer!  En dan droom je van iemand die je bij dit alles wil bijstaan... En laat ik die nu thuis gevonden hebben in de vorm van man en kinderen en in Nederland staat een vriendin continue klaar om mee te denken en mijn vragen om te zetten in actie. Geweldig om te kunnen sparren met haar luisterend oor. Superbedankt Bas!!

  Klaar voor mijn eerste beursgang? Aanmaak portfolio, gastenboek kopen , kunstkaarten, catalogie, facebook updaten, mailinglijsten checken etc...nog een week te gaan!

  Wordt vervolgd!

   

  Lees meer >> | 1256 keer bekeken

 • Start van de exto site

  1 april 2015

   

   

  Als kunstenaar ben je uiteraard wars van alles wat je afleidt en dus ook van het maken van een site.  Echter merk ik dat ik ,al gaande het hele proces, het belang begin te zien om je eigen werk te catagoriseren en te beschrijven. Omdat je vaak in een flow van creeeren zit is het ook wel eens ok om de deur naar buiten te openen en al die creativiteit eens onder woorden te brengen.

  Voorlopig struggle ik nog even door met woorden  en de opbouw van de site en hoop me snel weer op het schilderen te kunnen storten want mijn eerste expositie op Art Eindhoven komt eraan en ik moet nog blablabla en blablabla jullie begrijpen de spanning wel! Gooi ik daar even mijn ziel en zaligheid die zaal in!!

  Indien er iemand nog goeie tips voor me heeft, ontvang ik die heel graag zowel voor de site als voor de beurs. 

   

  Lees meer >> | 1208 keer bekeken