Na een jaar meer dan full time te hebben geschilderd heb ik alles op 'hold' gezet om me voor te bereiden voor mijn eerste expositie op Art Eindhoven. Inmiddels is de basis van mijn extosite goedgekeurd en online te bekijken. Uitbreiding en layout ervan komen na Art Eindhoven aan de beurt. Check,

Visitekaartjes online ontworpen en besteld. Daarbij heb ik gebruik gemaakt van allerlei online tips van Amerikaanse Art goeroes. Liefst zien ze een foto van jezelf ( iets te exhibitionistisch voor mij) op de voorkant, ik heb gekozen voor drie van mijn werken zodat bezoekers later kunnen zien wat je te bieden hebt. Goede tip vond ik om de achterkant deels blanco te laten voor notities. Ik gebruik hem ook om te wijzen op mijn volgende expo, in dit geval de Annual Dutch Art Fair (ADAF) eind september. 

Omdat ik in Spanje woon heb ik dit keer alles op ongespannen canvas geschilderd of op houten paneeltjes  de transportkosten te beperken. Paneeltjes gaan plat in extra koffer en canvas opgerold in een kartonnen buis. Dit betekent echter wel dat alles in Nederland moet worden verlijmd op paneel en worden ingelijst. Welke lijst, wel of niet een pass partout, kleuren, alles zeer bepalend voor de presentatie. Goddank kreeg ik gisteren geweldige adviezen van Loni Olfers die in Marbella de Red Pinguin Galerie runt. Een 'die hard' in het vak en een geweldige persoonlijkheid! Ook het vaststellen van de prijzen is gebeurd. 

Kortom er komt heel wat kijken bij een expositie in eigen beheer!  En dan droom je van iemand die je bij dit alles wil bijstaan... En laat ik die nu thuis gevonden hebben in de vorm van man en kinderen en in Nederland staat een vriendin continue klaar om mee te denken en mijn vragen om te zetten in actie. Geweldig om te kunnen sparren met haar luisterend oor. Superbedankt Bas!!

Klaar voor mijn eerste beursgang? Aanmaak portfolio, gastenboek kopen , kunstkaarten, catalogie, facebook updaten, mailinglijsten checken etc...nog een week te gaan!

Wordt vervolgd!